He dedicat a les arts plàstiques bastants anys de la meva vida, pràcticament de manera exclusiva, entre 1975 i 1992. Crític, des de sempre, amb el funcionament del mercat de l'art (per la magnificació del seu valor de canvi i per l'especulació econòmica per damunt dels valors d'ús i de gaudi), he mostrat la meva obra només al propi taller o bé en sales culturals públiques, i he sigut promotor i membre fundador de diversos grups de producció i divulgació artística: “Textura”, "Taller de Millars" o "Memé Detràs".

Pedagog de formació i motivat per la interculturalitat creixent al nostre país a causa de les noves migracions, a partir dels anys 90 vaig deixar de banda els pinzells per dedicar-me de ple a l’educació social. A partir del 2009 i fins el 2016 vaig reprendre l'activitat artística amb un nou projecte: l'Associació Cultural POPULART

En aquest bloc trobareu, entre altres coses, imatges del meu treball d'expressió plàstica, i enllaços a textos meus sobre educació intercultural. El meu treball més recent a partir d'imatges fotogràfiques el podeu veure a www.6qsite.com

"La pena de les ànimes"

Mostra de ceràmiques d'Eugeni Penalva.


Girona, Museu d'Història de la Ciutat, sales La Carbonera i La Cisterna.
01 NOVEMBRE 2011 – 06 NOVEMBRE 2011

PRORROGADA FINS A L'11 DE NOVEMBRE

cartell exposició.jpg

Us queden molt pocs dies per a veure aquest magnífic muntatge, si és que encara no l'heu vist. Us sorprendran el continent (la carbonera i la cisterna de l'edifici del Museu d'Història) i sobretot el contingut. Indicadíssima per aquests dies de la setmana de Tots Sants. No us la perdeu.
S'hi exhibeixen un conjunt de figures de gres que l'Eugeni treballa molt ràpidament, sense fer servir cap estri, només les mans per estirar el fang i els dits per fer-ne la boca i els ulls. Són ànimes en pena, éssers esbalaïts i turmentats, que vagaregen dins d'un aljub buit i claustrofòbic tot esperant que algú els alliberi. Estols d'éssers desubicats, que no troben el seu lloc, amb els que l'artista ha volgut expressar la incertesa i el desassossec dels temps actuals.
La inauguració es va fer el passat 31 d'octubre, a les 8 del vespre. En el decurs de l'acte es van fer unes lectures dramatitzades d'alguns textos breus de Beckett, Baudelaire, Dante i Cristina Falcón. I també es va ballar una peça de Bach.



Horari d'obertura de la mostra de l'1 al 6 de novembre de 4 a 8 del vespre. Entrada lliure

Consulteu el plànol de situació i els horaris d'obertura per a més informació.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CERCA (al bloc, al web, als enllaços...)